Gedroogde mangopoeder, ook wel bekend als Amchoor of amchur in het Hindi, is een populair ingrediënt in de Indiase keuken. Het wordt gemaakt door onrijpe mango’s te drogen en ze vervolgens tot een fijn poeder te vermalen. Het poeder heeft een zure en fruitige smaak, waardoor het een natuurlijk zuurmiddel is dat in diverse gerechten wordt gebruikt.
In de Indiase keuken wordt Dry Mango Powder gebruikt om een zure smaak toe te voegen aan curries, chutneys, marinades en augurken . Het wordt ook gebruikt als smaakmaker voor snacks zoals chaats en bhel puri. Het poeder is een uitstekend alternatief voor tamarinde- of citroensap en heeft de voorkeur in regio's waar deze ingrediënten niet direct verkrijgbaar zijn.
Droog mangopoeder is bekend onder verschillende namen in verschillende Indiase talen. In Tamil staat het bekend als Maangaa Podi / Maangai Thool, terwijl het in Telugu bekend staat als Mamidikaya Pudi. In Kannada staat het bekend als Mavinakai Pudi, en in Gujarati staat het bekend als Karino Powder. In Malyalam staat het bekend als Manga Podi.
Naast zijn culinaire toepassingen staat Droog Mangopoeder ook bekend om zijn geneeskrachtige eigenschappen. Er wordt aangenomen dat het de spijsvertering bevordert, de gezondheid van de huid verbetert en de immuniteit verhoogt.
Best Before | 08-Mar-2025 |
---|---|
GTIN | 8904064682863 |
Merk | Chakra |