Gedroogde hele kokosnoot, ook wel Copra genoemd, is een veelzijdig ingrediënt dat veel wordt gebruikt in de Indiase keuken. Het is de gedroogde vrucht van de kokosnoot zonder de buitenste harde schil en wordt geraspt en gebruikt in verschillende zoete gerechten, zoals kokosrava laddoo en kokosburfi, maar ook in lekkernijen zoals kokoschutney. Gedroogde hele kokosnoot wordt ook gebruikt in hoofdgerechten zoals traditionele Zuid-Indiase kokosrijst en curry's op basis van kokosnoot.
Kokosnoot is bekend onder verschillende namen in verschillende Indiase talen, zoals Thengai in Tamil, Nalikeram / Thenga in Malayalam, Kobbari Kaaya in Telugu, Thenginakai in Kannada, Nariyal in Hindi, Narcole in Bengali, Naliyer / Nariyal in Gujarati, Nadia in Oria en Naral in Marathi. Naast culinaire toepassingen wordt kokosnoot ook gebruikt in de traditionele geneeskunde in India en andere delen van de wereld.
Best Before | 08-Mar-2025 |
---|---|
GTIN | 8904064687738 |
Merk | Chakra |