Komijn is een specerij gemaakt van de gedroogde zaden van de Cuminum cyminum-plant, een lid van de peterseliefamilie. Het is een essentiële specerij in elke Indiase keuken en wordt vaak gebruikt in een verscheidenheid aan gerechten, zoals curries, stoofschotels en soepen. Komijn wordt ook gebruikt in Garam Masala en Chat masala, essentiële kruidenmixen in de Indiase keuken. Naast zijn culinaire toepassingen wordt komijn sinds de oudheid op grote schaal gebruikt in India, maar ook door de Grieken en Romeinen. Het vond zijn weg naar de Mexicaanse en Zuid-Amerikaanse keuken na de Europese kolonisatie, gebracht door de Spanjaarden en Portugezen.
Komijn is een populaire specerij die vaak wordt gebruikt in de Latijns-Amerikaanse, Midden-Oosterse, Noord-Afrikaanse en Indiase keuken , onder vele anderen. Het heeft een warme, aardse smaak en aroma met een beetje zoetheid en bitterheid. Om de optimale smaak te bereiken, moeten de hele zaden worden geroosterd. Komijn is zowel als hele zaden als in gemalen vorm verkrijgbaar, waardoor het een veelzijdig ingrediënt is dat in uiteenlopende gerechten kan worden gebruikt. Het is wereldwijd een populaire specerij en geliefd vanwege zijn unieke smaak en aroma.
Best Before | 08-Mar-2025 |
---|---|
GTIN | 8904064630956 |
Merk | Chakra |