Mosterdzaad, ook wel 'sarso' genoemd, is een van de meest gebruikte specerijen in de Indiase keuken. In Indiase talen staat Mosterd bekend als Shorshe in het Bengaals, Rai in Gujarati, Hindi en Punjabi, Sasuve in Kannada, Aasur in Kashmiri, Kadugu in Malayalam en Tamil, Mohori in Marathi en Avalu Telugu. Mosterdzaad wordt gebruikt voor het tempereren, beitsen en in saladedressings. Als vuistregel geldt dat grotere mosterdzaden een zachte en iets zoetere smaak hebben.
In de Indiase keuken worden mosterdzaden gebruikt om een unieke smaak en aroma aan gerechten toe te voegen. Ze worden vaak gebruikt bij het tempereren, een kooktechniek waarbij kruiden in olie of ghee worden verwarmd en aan het einde van het koken aan het gerecht worden toegevoegd. Mosterdzaad wordt ook gebruikt bij het beitsen, waar ze worden gemengd met azijn, zout en andere kruiden om groenten te conserveren. Met hun unieke smaak en veelzijdigheid zijn mosterdzaadjes een onmisbaar ingrediënt voor iedereen die van de Indiase keuken houdt.
Best Before | 25-Jan-2026 |
---|---|
GTIN | 8904064601277 |
Merk | Chakra |