Shop Chakra Mosterdzaadjes -Klein, 100g online – Volgende dag Gratis Thuisbezorgd in Nederland, België en Europa met Ekirana

Chakra Mosterdzaadjes -Klein, 100g

Chakra Mosterdzaadjes -Klein, 100g

€ 1,40
Mosterdzaad, ook wel 'sarso' genoemd, is een veelgebruikt kruid in de Indiase keuken. Ze worden gebruikt voor het tempereren, beitsen en in saladedressings. Kleinere en donkerdere zaden worden als heter beschouwd en hebben een scherpe smaak met een nootachtige nasmaak. In Indiase talen staat mosterd bekend als Shorshe in het Bengaals, Rai in Gujarati, Hindi en Punjabi, Sasuve in Kannada, Aasur in Kashmiri, Kadugu in Malayalam en Tamil, Mohori in Marathi en Avalu Telugu. Mosterdzaad wordt ook gebruikt bij het beitsen, waar ze worden gemengd met azijn, zout en andere kruiden om groenten te conserveren.
Beschikbaarheid: Op voorraad
THT : 25-Jan-2026
About this item:

Mosterdzaad, ook wel 'sarso' genoemd, is een van de meest gebruikte specerijen in de Indiase keuken. In Indiase talen staat Mosterd bekend als Shorshe in het Bengaals, Rai in Gujarati, Hindi en Punjabi, Sasuve in Kannada, Aasur in Kashmiri, Kadugu in Malayalam en Tamil, Mohori in Marathi en Avalu Telugu. Mosterdzaad wordt gebruikt voor het tempereren, beitsen en in saladedressings. Als vuistregel geldt dat grotere mosterdzaden een zachte en iets zoetere smaak hebben.

In de Indiase keuken worden mosterdzaden gebruikt om een unieke smaak en aroma aan gerechten toe te voegen. Ze worden vaak gebruikt bij het tempereren, een kooktechniek waarbij kruiden in olie of ghee worden verwarmd en aan het einde van het koken aan het gerecht worden toegevoegd. Mosterdzaad wordt ook gebruikt bij het beitsen, waar ze worden gemengd met azijn, zout en andere kruiden om groenten te conserveren. Met hun unieke smaak en veelzijdigheid zijn mosterdzaadjes een onmisbaar ingrediënt voor iedereen die van de Indiase keuken houdt.

Meer informatie
Best Before 25-Jan-2026
GTIN 8904064601277
Merk Chakra
Chakra Mosterdzaadjes - Klein
More from Chakra