Chakra Ponni Gekookte Rijst, 5kg

Chakra Ponni Gekookte Rijst, 5kg

Chakra Ponni Gekookte Rijst, 5kg

€ 14,50
Chakra Ponni-gekookte rijst valt op als een onderscheidende en geliefde rijstsoort afkomstig uit de zuidelijke regio van India. Vernoemd naar de gerespecteerde Kaveri-rivier en wat 'goud' betekent in het Tamil, wordt Ponni-rijst zeer gewaardeerd vanwege zijn rijkdom en uitmuntende voedingswaarde, dankzij het unieke parboilproces dat de gezondheidsvoordelen verrijkt die vergelijkbaar zijn met bruine rijst. Ponnirijst staat bekend om zijn stevige en minder plakkerige textuur en is een essentieel ingrediënt geworden in Zuid-Indiase huishoudens
Beschikbaarheid: Op voorraad
Houdbaar tot: 08-Mar-2025
  • Koop 4 voor 7 % kortingMeest populair€ 13,50€ 14,50Totaal € 54,00€ 58,00
About this item:

Chakra Ponni-gekookte rijst is een bijzondere rijstsoort die wordt verbouwd in de zuidelijke regio van India. Het woord "Ponni", vernoemd naar de Kaveri-rivier, betekent goud in de Tamil-taal, wat de rijkdom en voortreffelijkheid van deze variëteit aanduidt. In tegenstelling tot gewone witte rijst ondergaat Ponni-rijst een speciaal voorkookproces, waarbij het gedeeltelijk in de schil wordt gekookt voordat het wordt gemalen. Door deze techniek lijkt het qua voedingswaarde opmerkelijk veel op bruine rijst en biedt het essentiële vitamines en mineralen die gunstig zijn voor de algehele gezondheid.

Een van de opvallende kenmerken van Ponni Rijst is de stevige en minder plakkerige textuur, waardoor het zich onderscheidt van andere Zuid-Indiase rijstvariëteiten. Vanwege zijn unieke eigenschappen is Ponni-rijst een hoofdingrediënt geworden in de dagelijkse voeding van Zuid-Indiase huishoudens. Het wordt vaak gebruikt om een reeks traditionele gerechten te bereiden, waarvan Ven Pongal een van de meest populaire is. Ven Pongal is een hartig rijst- en linzengerecht geserveerd met kokoschutney en sambhar, een pittige linzensoep. Om de beste resultaten te garanderen, wordt Ponni-rijst doorgaans ongeveer 30-45 minuten geweekt voordat het wordt gekookt, waardoor het water kan opnemen en de smaak kan verbeteren. Met zijn uitzonderlijke smaak en veelzijdigheid blijft Ponni Rijst een geliefd ingrediënt in de Zuid-Indiase keuken.

Meer informatie
Best Before 08-Mar-2025
Merk Chakra
GTIN 8904064602472

Ponnni parboiled Rijst

More from Chakra