Venkelzaad, een essentieel onderdeel van de Indiase keuken, is een normaal verschijnsel in elk Indiaas huishouden. Het is een zeer veelzijdige specerij die in verschillende gerechten in elke vorm wordt gebruikt, of het nu gaat om curries of masala-melanges. Ze hebben een zoete, warme en aardse smaak met een geur die lijkt op die van anijs. Venkelzaad is een essentieel element in het Chinese vijfkruidenpoeder en de Indiase panch phoran of mengsel van vijf kruiden. In de Indiase keuken worden venkelzaadjes doorgaans gebruikt om hartige gerechten zoals curries, kruidenmengsels en in de oven gebakken kip op smaak te brengen. Een recept uit India waarin venkelzaad prominent aanwezig is, is de Kashmiri Rogan Josh, een smaakvolle stoofpot gemaakt met lams- of geitenvlees en kruiden.
Naast koken worden venkelzaad ook gebruikt om verfrissende zomerdrankjes te maken, zoals Thandhai , een gekoeld drankje gemaakt met een mengsel van venkelzaad, amandel en melk. Bovendien worden venkelzaden gebruikt als spijsverteringsmiddel of mondverfrisser na de maaltijd, en werken ze als een natuurlijk product. Deze veelzijdige zaden verfrissen je smaakpapillen effectief na een maaltijd en voegen ook een verjongende noot toe aan je mond.
Best Before | 08-Mar-2025 |
---|---|
GTIN | 8904064601086 |
Merk | Chakra |