Barnyard Millet Flour is een wild zaadje, dat voornamelijk wordt gekweekt in de heuvelachtige gebieden van Noord-India rond Uttaranchal. Aangezien Barnyard-gierst tijdens het koken bijna hetzelfde smaakt als breukrijst, wordt het de "sanwa-rijst" genoemd, maar het is een langzaam verteerbare graan met een lage GI en een uitstekende bron van voedingsvezels en ijzer. Barnyardgierstmeel wordt gebruikt voor het maken van meergranen chapati, maar ook voor het maken van dosa, ontbijtpap.
Barnyardgierst is een langzaam verteerbare graan met een lage GI en een uitstekende bron van voedingsvezels en ijzer.
< p>Barnyard gierst is ook bekend als Shyama in het Bengaals, Moraiyo in Gujarati, Sanwa in Hindi, Oodalu in Kannada, Kuthiraivolly in Tamil en Udalu in Telugu.Barnyardgierst (Echinochloa frumantacea) is een wild zaadje dat voornamelijk wordt gekweekt in de heuvelachtige gebieden van Noord-India rond Uttaranchal. Het is een kleine, witte, ronde korrel, groter dan griesmeel (rawa) en kleiner dan sago (sabudana). Omdat Barnyard-gierst tijdens het koken bijna hetzelfde smaakt als gebroken rijst, wordt het de “sanwa-rijst” genoemd. Barnyardgierst is een gezond graan, een langzaam verteerbare graan met een lage GI en een uitstekende bron van voedingsvezels en ijzer.
Barnyard gierstmeel wordt gebruikt voor het maken van meergranen chapati, maar ook voor dosa, ontbijtpap, en meer.
Barnyard millet is ook bekend als Shyama in het Bengaals, Moraiyo in Gujarati, Sanwa in Hindi, Oodalu in Kannada, Kuthiraivolly in Tamil en Udalu in Telugu.
Best Before | 30-Jul-2025 |
---|---|
GTIN | 8906135070463 |
Merk | Native Food Store |