Steranijs (Illicium verum) is een aromatische stervormige kruidenpeul. Steranijs wordt veel gebruikt in de Zuid-Aziatische keuken. In de Indiase keuken wordt steranijskruid gebruikt bij de bereiding van biryani en masala chai. Steranijs wordt ook gebruikt in de currykruiden voor zoete, warme en aromatische tonen in smaken.
Steranijs is ook een belangrijk ingrediënt in Chinese gerechten voor het op smaak brengen van vlees, groenten, curries, zoetwaren en voor het beitsen doeleinden.
Steranijs is ook bekend als Anashuppu in Tamil, Takkolam in Malyalam, Anaspuvu in Telugu, Anasphal in Hindi, Chakro Phool / Guamouri in Bengaals, Badian in Marathi
Steranijs (Illicium verum) is een aromatische stervormige kruidenpeul. Steranijs wordt veel gebruikt in de Zuid-Aziatische keuken. In de Indiase keuken wordt steranijskruid gebruikt bij de bereiding van biryani en masala chai. Steranijs wordt ook gebruikt in de currykruiden voor zoete, warme en aromatische tonen in smaken.
Steranijs is ook een belangrijk ingrediënt in Chinese gerechten voor het op smaak brengen van vlees, groenten, curries, zoetwaren en voor het beitsen doeleinden.
Steranijs is ook bekend als Anashuppu in Tamil, Takkolam in Malyalam, Anaspuvu in Telugu, Anasphal in Hindi, Chakro Phool / Guamouri in Bengaals, Badian in Marathi
Best Before | 30-Dec-2026 |
---|---|
GTIN | 5031416220077 |
Merk | Heera |