Heera Poha (flattened rice), 1kg -Medium -small

Heera Rijstvlokken (Poha), 1kg -Medium

Heera Rijstvlokken (Poha), 1kg -Medium

ā‚¬Ā 4,99

Poha (platte rijst), ook wel geklopte rijst of Chiwda genoemd, is gepelde rijst geplet tot platte, licht droge vlokken. Poha of rijstvlokken zwellen wanneer ze aan vloeistof worden toegevoegd, zowel warm als koud. De dikte van deze vlokken varieert van bijna doorschijnend dun (de duurdere varianten) tot bijna vier keer dikker dan een normale rijstkorrel.

Heera Poha (platte rijst) - medium is een medium dikke variant van geplette rijst en is geschikt voor het maken van gerechten als Breakfast Pohe, Kanda Pohe. Poha (Chivda) is een verteerbare vorm van rauwe rijst en wordt normaal gesproken gebruikt om snacks of licht en gemakkelijk fastfood te bereiden in verschillende Indiase keukenstijlen..

Beschikbaarheid: Niet in voorraad
THT : 07-May-2027
About this item:

Poha (platte rijst), ook wel geklopte rijst of Chiwda genoemd, is gepelde rijst geplet tot platte, licht droge vlokken. Poha of rijstvlokken zwellen wanneer ze aan vloeistof worden toegevoegd, zowel warm als koud. De dikte van deze vlokken varieert van bijna doorschijnend dun (de duurdere varianten) tot bijna vier keer dikker dan een normale rijstkorrel.

Heera Poha (platte rijst) - Medium is een medium dikke variant van geplette rijst en is geschikt voor het maken van gerechten als Breakfast Pohe, Kanda Pohe. Poha (Chivda) is een verteerbare vorm van rauwe rijst en wordt normaal gesproken gebruikt om snacks of licht en gemakkelijk fastfood te bereiden in verschillende Indiase keukenstijlen. Heera is een merk van premium kwaliteit voor Indiase kruidenierswaren, specerijen en rijst.

Poha (platte rijst) is ook bekend als rijstvlokken, Chira (Bengaals), Pohe (Gujarati, Marathi), Chewra (Hindi) , Avalakki (Kannada), Aval (Malayalam, Tamil), Chuda (Oriya), Atukulu (Telugu)

ow/where is Heera Poha (platte rijst) - Medium gebruikt

  1. Poha moet worden gedrenkt in water en overtollig water wordt verwijderd door het af te tappen en te persen voordat het wordt gebakken.
  2. Poha Chivda, ook bekend als Pohe of Pohay, is van oorsprong een Maharashtiaans gerecht dat meestal wordt geconsumeerd bij het ontbijt of tijdens theetijdsnacks. Poha wordt geweekt in water en licht gebakken samen met uien, mosterd, komijn, kerrieblaadjes (kadi-patta).
  3. Een typisch recept voor pohe is het volgende: 
    • < li>Was pohe onder stromend water en laat overtollig water weglopen. Laat Pohe tien tot vijftien minuten staan. Verhit ondertussen de olie in een pan met antiaanbaklaag, spetter een lepel mosterdzaadjes gevolgd door komijnzaadjes en bak ongeveer een minuut.
    • Voeg een snufje asafoetida (scharnier), groene pepers, kerrieblaadjes (kadi-patta), gehakte uien en bak tot de ui goudbruin is. Voeg aardappel, wortel, groene erwten of andere groenten naar keuze toe. Besprenkel met een beetje water en dek af met een deksel en kook tot de aardappelen zacht zijn.
    • Voeg pohe, en kurkumapoeder, pinda's, cashewnoten, amandelen, rozijnen, zout en suiker toe en meng goed. Dek de pan weer af en laat nog 5 minuten koken. Serveer Pohe heet na garnering met gehakte korianderblaadjes.

Opmerkingen/voedingswaarde informatie over Heera Poha ( platte rijst)

Heera Poha (Chivda/Chiwda) bevat veel koolhydraten en weinig vet, vergelijkbaar met gewone witte rijst.

Meer informatie
Best Before 07-May-2027
GTIN 5031416020752
Merk Heera
More from Heera