Shop Heera Natriumbicarbonaat (Zuiveringszout), 100g online – Volgende dag Gratis Thuisbezorgd in Nederland, België en Europa met Ekirana

Heera Natriumbicarbonaat (Zuiveringszout), 100g

Heera Natriumbicarbonaat (Zuiveringszout), 100g

€ 1,75

Natriumbicarbonaat, ofwel bakingsoda, maagzout of zuiveringszout, wordt gebruikt als rijsmiddel in verschillende soorten gebakken en gefrituurde gerechten, zoals cake, brood en pannenkoeken. Daarnaast wordt het ook wel gebruikt om groenten te verzachten en als wasmiddel voor bijvoorbeeld het reinigen van de gootsteen. In de Aziatische keuken wordt soda ook gebruikt om vlees te verzachten.

Beschikbaarheid: Op voorraad
THT : 31-Mar-2025
About this item:

Natriumbicarbonaat, ook wel , bakingsoda, maagzout of zuiveringszout genoemd, is een rijsmiddel dat veel gebruikt wordt in de keuken. Het wordt gebruikt bij veel verschillende soorten gebak, zoals cake, brood en pannenkoeken, om te zorgen dat het deeg rijst en luchtig wordt. Maar dat is niet zijn enige toepassing. Soda kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden om groenten zachter te maken door het toe te voegen aan het kookwater. Daarnaast kan het gebruikt worden om vieze luchtjes te verwijderen, zoals bijvoorbeeld in de afvoer van de gootsteen.

Baking Soda wordt ook gebruikt voor veel Gujarati-gerechten zoals Dhokla, Fafda en ook om luchtige bruine pakoda te maken.

In de Aziatische keuken wordt soda ook veelvuldig gebruikt. Het wordt onder andere gebruikt om vlees zachter te maken. Het vlees wordt hierbij gemarineerd in een mengsel met soda, waardoor het vlees zachter wordt en beter te kauwen. Bovendien wordt het in sommige Aziatische landen gebruikt als een natuurlijk middel tegen maagklachten en indigestie. Met zijn veelzijdige toepassingen is soda een onmisbaar ingrediënt in de keuken en het huishouden.

Meer informatie
Best Before 31-Mar-2025
GTIN 5031416011217
Merk Heera
More from Heera