Kruidnagels zijn de aromatische gedroogde bloemknoppen van een boom uit de familie Myrtaceae, Syzygium aromaticum. Ze komen oorspronkelijk uit de Molukken in Indonesië (voorheen bekend als de Molukken) en worden gebruikt als specerij in veel Indiase en Arabische gerechten.
Smaak van kruidnagel is erg sterk en zoet met een licht verdovend effect bij de eerste hap, maar verandert dan in een warm gevoel dat op je tong blijft hangen nadat je het hebt doorgeslikt.
Kruidnagel wordt spaarzaam gebruikt in de meeste Indiase curries en gerechten. Bekend om hun sterke smaak en aroma, worden kruidnagels meestal toegevoegd tijdens de laatste paar minuten kooktijd of vlak voor het opdienen, zodat ze hun kracht niet verliezen. Kruidnagel kan ook in zijn geheel worden gebruikt of tot poeder worden gemalen, afhankelijk van de receptvereisten.
Kruidnagel is een essentieel ingrediënt in garam masala, een populaire melange van kruiden die veel wordt gebruikt in Noord-Amerika. Indiase keuken. Door zijn kenmerkende smaak is het een onmisbaar onderdeel van Zuid-Aziatische recepten zoals biryani (een rijstgerecht), vleescurry's, augurken
Best Before | 30-Dec-2026 |
---|---|
GTIN | 5031416220060 |
Merk | Heera |