Sambar is een stoofpot op basis van groenten en linzen met bouillon, die in Zuid-India bijna altijd elke dag wordt geconsumeerd. Sambhar wordt geniet van de traditionele Zuid-Indiase gerechten zoals Dosa, Idli en Uttapam.
Sambar is een stoofpot op basis van groenten en linzen met bouillon, die bijna altijd elke dag wordt geconsumeerd in Zuid-India. Sambhar wordt gecombineerd met de traditionele Zuid-Indiase gerechten zoals Dosa, Idli en Uttapam.
Instructies voor het gebruik van MTR Sambar-poeder:
Kook 300 g groenten naar keuze. Houd apart.
Kook 45 g (3 el) toor dal in 600 ml water met 1/2 tl spijsolie en een snufje kurkuma.
Maal 1 el (15 g) MTR Sambar Poeder met geraspte kokos en een beetje rietsuiker (indien gewenst).
Meng dit met de gekookte dal.Voeg gekookte groenten, tamarinde-extract en zout naar smaak toe.Kook gedurende 5 minuten.
< li>Bereid de kruiden van 1/2 tl mosterd en kerrieblaadjes in 1/2 tl spijsolie. Voeg toe aan Sambar.
Lekkere tip: Garneer het met fijngehakte korianderblaadjes en geniet ervan met Rice, Dosa of Idli.