Bajra-meel, ook wel parelgierst of zwart gierstmeel genoemd, heeft een grijzige kleur met een licht nootachtige smaak. Het is warm in zijn eigenschap, daarom wordt het meestal gebruikt in de winter in India. Dit meel wordt meestal gecombineerd met tarwemeel voor het maken van platte broden zoals bhakari, thepla en khakhra.
Bajra/ Bajri Meel, ook bekend als Parelgierst of Zwart Gierstmeel, heeft een grijzige kleur met een licht nootachtige smaak. Het is warm in zijn eigenschap, daarom wordt het meestal gebruikt in de winter in India. Dit meel wordt meestal gecombineerd met tarwemeel voor het maken van platte broden zoals bhakari, thepla en khakhra.
Het is ook bekend als Pearl Millet, Bajra (Bengaals, Hindi, Oriya), Bajri (Gujarati, Marathi), Sajje (Kannada), Bajr’u (Kashmiri), Cambu (Malayalam, Tamil), Sazzalu (Telugu). Andere namen: Spiked millet, Parelgierst (Nederlands), Perlhirse (Duits) en Millet perlé (Frans).
Hoe Bajra (parelgierst)meel te gebruiken
Opmerkingen en voedingsfeiten
Best Before | 02-Jun-2026 |
---|---|
GTIN | 5017689518929 |
Merk | TRS |