TRS Parel Gierstmeel (Bajra), 1Kg

TRS Parel Gierstmeel (Bajra), 1Kg

TRS Parel Gierstmeel (Bajra), 1Kg

€ 3,60

Bajra-meel, ook wel parelgierst of zwart gierstmeel genoemd, heeft een grijzige kleur met een licht nootachtige smaak. Het is warm in zijn eigenschap, daarom wordt het meestal gebruikt in de winter in India. Dit meel wordt meestal gecombineerd met tarwemeel voor het maken van platte broden zoals bhakari, thepla en khakhra.

Beschikbaarheid: Niet in voorraad
Houdbaar tot: 02-Apr-2025
About this item:

Bajra/ Bajri Meel, ook bekend als Parelgierst of Zwart Gierstmeel, heeft een grijzige kleur met een licht nootachtige smaak. Het is warm in zijn eigenschap, daarom wordt het meestal gebruikt in de winter in India. Dit meel wordt meestal gecombineerd met tarwemeel voor het maken van platte broden zoals bhakari, thepla en khakhra.

Het is ook bekend als Pearl Millet,  Bajra (Bengaals, Hindi, Oriya), Bajri (Gujarati, Marathi), Sajje (Kannada), Bajr’u (Kashmiri), Cambu (Malayalam, Tamil), Sazzalu (Telugu). Andere namen: Spiked millet, Parelgierst (Nederlands), Perlhirse (Duits) en Millet perlé (Frans).

Hoe Bajra (parelgierst)meel te gebruiken

  • Gemengd met Juwar (sorghum) en tarwebloem, maakt het stevig platte broden genaamd Bhakri of Rotlo in Gujarati en is een zeer populair rustiek gerecht uit de Rajasthani Cuisine. Ook wordt dit meel gebruikt op Kumbu Dosai, een Zuid-Indiase delicatesse. Bajra vada, gefrituurde hartige koekjes, een theetijdsnack, smaken heerlijk bij een kopje avondthee.

Opmerkingen en voedingsfeiten

  • Dit meel is van nature glutenvrij en is een multinutriëntenmeel dat rijk is aan eiwitten, ijzer, calcium, foliumzuur, magnesium en zink.
  • Het bevat niacine , een vitamine die een cruciale rol speelt bij het verlagen van het cholesterolgehalte. Het is ook rijk aan onoplosbare vezels die de spijsvertering bevorderen.
Meer informatie
Best Before 02-Apr-2025
GTIN 5017689518929
Merk TRS
More from TRS