Poha (platte rijst), ook wel geklopte rijst of Chiwda genoemd is gepelde rijst geplet tot platte licht droge vlokken
Poha of rijstvlokken zwellen wanneer ze aan een vloeistof worden toegevoegd, zowel warm als koud. De dikte van deze vlokken varieert van bijna doorschijnend dun (de duurdere varianten) tot bijna vier keer dikker dan een normale rijstkorrel.
TRS Poha (platte rijst) - Medium is een medium dikke variant van geplette rijst en is geschikt voor het maken van gerechten zoals Breakfast Pohe, Kanda Pohe
Poha (Chivda) is een verteerbare vorm van rauwe rijst en wordt normaal gesproken gebruikt om snacks of licht en gemakkelijk fastfood te bereiden in een verscheidenheid aan Indiase keukenstijlen
TRS is een merk van goede kwaliteit voor Indiase kruidenierswaren, specerijen en rijst. Meer informatie over TRS Poha (platte rijst) vind je hieronder.
Poha (platte rijst), ook wel geslagen rijst of Chiwda is gepelde rijst geplet tot platte, licht droge vlokken
Poha of rijstvlokken zwellen wanneer ze worden toegevoegd aan vloeistof, zowel warm als koud. De dikte van deze vlokken varieert van bijna doorschijnend dun (de duurdere varianten) tot bijna vier keer dikker dan een normale rijstkorrel.
TRS Poha (platte rijst) - Medium is een medium dikke variant van geplette rijst en is geschikt voor het maken van gerechten zoals Breakfast Pohe, Kanda Pohe
Poha (Chivda) is een verteerbare vorm van rauwe rijst en wordt normaal gesproken gebruikt om snacks of licht en gemakkelijk fastfood te bereiden in een verscheidenheid aan Indiase keukenstijlen
TRS is een merk van goede kwaliteit voor Indiase kruidenierswaren, specerijen en rijst. Meer informatie over TRS Poha (platte rijst) is ook bekend als Rijstvlokken, Chira (Bengaals), Pohe (Gujarati, Marathi), Chewra (Hindi), Avalakki (Kannada), Aval (Malayalam, Tamil), Chuda (Oriya), Atukulu (Telugu)
Hoe/waar is TRS Poha (platte rijst) - Medium gebruikt
Poha moet geweekt worden in water wordt overtollig water verwijderd door het af te tappen en te persen voor het frituren.
Poha Chivda, ook bekend als Pohe of Pohay, is van oorsprong een Maharashtiaans gerecht dat meestal wordt geconsumeerd bij het ontbijt of tijdens theetijdsnacks. Poha wordt geweekt in water en licht gebakken samen met uien, mosterd, komijn, kerrieblaadjes (kadi-patta).
Een typisch recept voor pohe is het volgende:
< li>Was pohe onder stromend water en laat overtollig water weglopen. Laat Pohe tien tot vijftien minuten staan. Verhit ondertussen de olie in een pan met antiaanbaklaag, spetter een lepel mosterdzaadjes gevolgd door komijnzaadjes en bak ongeveer een minuut.
Voeg een snufje asafoetida (scharnier), groene pepers, kerrieblaadjes (kadi-patta), gehakte uien en bak tot de ui goudbruin is. Voeg aardappel, wortel, groene erwten of andere groenten naar keuze toe. Besprenkel met een beetje water en dek af met een deksel en kook tot de aardappelen zacht zijn.
Voeg pohe, en kurkumapoeder, pinda's, cashewnoten, amandelen, rozijnen, zout en suiker toe en meng goed. Dek de pan weer af en laat nog 5 minuten koken. Serveer Pohe warm na garnering met gehakte korianderblaadjes.
Opmerkingen/voedingswaarde informatie over TRS Poha (platte rijst)
TRS Poha (Chivda / Chiwda) bevat veel koolhydraten en weinig vet, vergelijkbaar met gewone witte rijst.