Traditioneel wordt gepofte rijst gemaakt door rijst te verhitten in een met zand gevulde oven.
Terwijl gepofte rijst wordt gebruikt voor het maken van snacks zoals Jhalmuri, Bhelpuri of andere hartige snacks in India. In de Verenigde Staten en Europa wordt gepofte rijst geserveerd met melk als ontbijtgranen.
Heera Basmati Mamra wordt gemaakt van Basmati rijst. Meer informatie over Heera Basmati Mamra vindt u hieronder.
Traditioneel wordt gepofte rijst gemaakt door rijst te verhitten in een met zand oven.
Terwijl gepofte rijst wordt gebruikt voor het maken van snacks zoals Jhalmuri, Bhelpuri of andere hartige snacks in India. In de Verenigde Staten en Europa wordt gepofte rijst geserveerd met melk als ontbijtgranen.
Heera Basmati Mamra is ook bekend als gepofte rijst, Mudi (Bengaals), Murmura (Gujarati, Hindi, Marathi), Pori (Kannada, Malayalam, Tamil), Mudhi (Oriya), Murmuralu (Telugu)
Hoe wordt Heera Basmati Mamra (gepofte rijst) gebruikt
Gepofte rijst is een ingrediënt in een zeer populaire chaat-snack genaamd Bhelpuri.
Gepofte rijst wordt ook gebruikt in hindoeïstische aanbidding en wordt gedistribueerd als Prasad samen met Gud (rietsuiker).
Gepofte rijst wordt gebruikt in verschillende snacks, bijvoorbeeld Puffed Rice Upma, ook wel bekend als Borugula of uggani is Telugu, Mandakki Oggame in Kannada of Pori Upma in Tamil.
Licht geroosterde gepofte rijst vermengd met pinda's en kruiden is een populaire avondsnack in heel India.