Ragi staat bekend om zijn zeer hoge voedingswaarden. Ragi-gierst lijkt qua uiterlijk op mosterdzaad. Ragi is een uitstekende bron van calcium en vezels. Omdat Ragi geen gluten bevat, is het ook geschikt voor mensen met een glutenallergie. Omdat het een lage glycemische index heeft, is Ragi ook geschikt voor gewichtsbeheersing en diabetici.
In India wordt Ragi gebruikt als zeer populair voedsel voor zuigelingen en peuters. Evenals de in gerechten zoals Ragi Idli, Ragi Dosa en Upma voor volwassenen.
Ragi is ook bekend als Finger Millet, Madua, Bhav, Nachani, Kezhvaragu, Ragulu
Ragi staat bekend om zijn zeer hoge voedingswaarden. Ragi-gierst lijkt qua uiterlijk op mosterdzaad. Ragi is een uitstekende bron van calcium en vezels. Omdat Ragi geen gluten bevat, is het ook geschikt voor mensen met een glutenallergie. Omdat het een lage glycemische index heeft, is Ragi ook geschikt voor gewichtsbeheersing en diabetici.
In India wordt Ragi gebruikt als zeer populair voedsel voor zuigelingen en peuters. Evenals de in gerechten zoals Ragi Idli, Ragi Dosa en Upma voor volwassenen.
Ragi is ook bekend als Millet, Madua, Bhav, Nachani, Kezhvaragu, Ragulu
Ragi in zijn geheel ontkiemen
Was Ragi-zaden grondig en week ze een nacht in drinkwater.
Draai de volgende middag al het water weg en bind de geweekte Ragi-zaden vast in mousseline-kleding in een tochtvrije ruimte gedurende ongeveer 12 uur. Witte kleine spruitjes zouden binnen 12-18 uur verschijnen.
Ragi-meel maken van gekiemde ragi-bonen
Droog de gekiemde ragi-bonen uit door ze uit te spreiden in de zon of voor een ventilator.
Braad de gedroogde Ragi-zemelen lichtjes in een niet-aanbakende pan of kadai op zeer laag vuur en laat ze na het braden volledig afkoelen.
Doe de geroosterde ragi zaden in een blender om Ragi-meel te maken. Bewaar het Ragi-meel na het zeven in een luchtdichte container.